Sfatul meu pentru cei bolnavi

În acest grup/forum intră zilnic oameni cu probleme grele de sănătate. Hipotiroidism, Hashimoto, diabet, depresie și anxietate, oboseală cronică, boli autoimune, sindromul ovarelor polichistice, endometrioză, migrene, probleme digestive cronice, și multe altele care storc de energie și fură concentrarea. Astfel, unii nici nu sunt dispuși, nici n-au timpul necesar, dar mai ales nu au deocamdată capacitatea de a înțelege materialele mele ample.

Aproape toți caută același lucru: o scăpare. Ceva ușor, simplu. O pastilă, un supliment, o plantă-minune, o regulă de dietă care să-i scoată dintr-odată din suferință.

Din păcate, așa ceva NU există.

Există un singur drum. Să înțelegeți cum funcționează metabolismul și să aplicați, blând, dar constant, schimbări în stilul de viață. Nu disperați, vă dau imediat și soluția.

Refacerea metabolismului optim ajută corpul să SE vindece. Pentru că doar corpul se vindecă pe el însuși. Medicamentul nu vindecă! O recunoaște și medicina oficială, nu e vreo conspirație. Tratamentul medical doar ține boala sub control. Corpul se reface singur atunci când îl ajuți schimbând terenul: alimentația, ce pui pe piele, mediul din jur, lumina, vremea, tot ce-l înconjoară. Da, există suplimente și medicamente în ProMetabolism, dar sunt clasice, cel mai nou are probabil vreo 80 de ani și nu e o exagerare. Acestea ajută organismul să treacă peste niște hopuri și sunt în general utilizate altfel decât în medicina standard.

Am gândit ProMetabolismul ca pe un stil de viață sănătos care să țină omul departe de cabinetul doctorului, nu ca pe o procedură magică ce vindecă un corp deja foarte bolnav.

De aceea, dacă sunteți într-o stare grea, primul meu sfat, probabil neașteptat: mergeți la doctor. Cereți tratament pentru afecțiunea pe care o aveți.

Da, acel tratament are, foarte probabil, efecte adverse, pe termen scurt și pe termen lung. Acum nu asta contează. Acum aveți un singur scop: să funcționați din nou normal. Să câștigați timp.

Și ce faceți cu timpul câștigat? Citiți cărțile, începeți cu 8 Principii Nutriționale ProMetabolism1, înțelegeți cum lucrează corpul, apoi treceți la aplicare, lent, dar metodic. Dacă aveți nevoie de sprijin, puteți apela la un program precum Start în ProMetabolism2.

Dacă răul făcut de boală nu este deja iremediabil, veți observa pe măsură ce aplicați ideile ProMetabolism că aveți nevoie de tot mai puțin tratament medicamentos pentru afecțiunea dumneavoastră. Până când, sper, într-o zi, cu acordul medicului, renunțați la el cu totul și sunteți din nou sănătos.

Vă doresc mult succes și multă sănătate.

Referințe:

1. Adrian-Călin Țurcanu — 8 Principii Nutriționale ProMetabolism.
  2. Start în ProMetabolism (program).