Recomandări pentru recuperarea după efort intens

Postările mai vechi de pe fb nu se mai găsesc :frowning:

1 Like

Am în plan să transform toate postările informative de pe Facebook și să le pun aici pe forum. Vor fi mult mai ușor de căutat decât pe Facebook (unde nu mai apar pentru că am închis pagina).

După vreo 8 ore pe munte, în care corpul a făcut atât efortul de deplasare, dar și pe acela de a face față soarelui puternic, am folosit următoarele pentru recuperare, imediat după ce am ajuns acasă:
Brănză de burduf - vreo 150g
Pepene - jumătate din unul mare
Cafea tare cu lapte și mult zahăr
Aspirină pudră 550mg (îmi place acest produs pentru că nu are toate rahaturile puse într-o pastilă standard de aspirină)

Clorură de magneziu - jumătate de linguriță
https://l.profitshare.ro/l/9382751
Vitamina B1 - 50mg
https://l.profitshare.ro/l/10296341
Cred că dacă poți metaboliza bine cafeaua, aceasta este un excelent sprijin, ajutând ficatul în munca de refacere. Aspirina are rolul de a opri pătrunderea masivă a acizilor grași liberi în circulație, specifică efortului, făcând astfel loc pentru ca hidrații de carbon din alimentație să ajungă rapid la celule, refăcând rezervele de glicogen întâi ale ficatului și apoi ale mușchilor.
Deși era ora 19, am dormit foarte bine noaptea, iar asta datorită cafelei și nu în ciuda ei. :slight_smile:
La 2-3 ore după aspirină recomand o doză de 1mg vitamina K2 (în forma MK4) pentru fiecare 300mg de aspirină. Aspirina dezactivează trombocitele, iar K2 reactivează factorii de coagulare.
Alte detalii despre lista mea de cumpărături ProMetabolism găsiți în carte.

Mai multe detalii despre cafeină ca substanță ProMetabolism apar și în alte cărți:

Spor la cafeluță :slight_smile:

3 Likes

Ce dozaj folosesti din aspirina? Poti recomanda lingura care masoara?

Dozajul depinde de la om la om. Ține de experimentare.
Eu încercam cu 2-300mg.
Lingurițe de diverse dimensiuni găsești la healthnatura sau probabil la orice comerciant de suplimente bulk. În cazul aspirinei e bună o linguriță de aprox 100mg.

1 Like

Vit K dar MK7 in ce doze s-ar portivi dupa consumul de aspirina?